bosjes

Mr G.W. van Herwaarden

(vraag op het reactieformulier ‘Ontwikkeling Internationaal Park inloopbijeenkomst 1 december 2015’)
Wat vindt u goed aan het plan?

Mijn antwoord: NIETS

Met het uitgangspunt: het beter met elkaar verbinden van de (oude) Scheveningse Bosjes met de Waterpartij en het Belvedèreduin ben ik het van harte eens. Dat verbinden moet echter alleen op ecologische overwegingen plaatsvinden, opdat ook de biodiversiteit wordt bevorderd Een dergelijke doelstelling kan slechts gerealiseerd worden door het verdiept aanleggen van het Telderstracé.
In het plan voor het zgn. Internationale Park krijgen echter het autoverkeer, verkeersaantrekkende activiteiten in de sfeer van horeca, entertainment, sportieve recreatie en ‘reuring’ alle ruimte.

Ik stel mij dan ook volledig achter het (negatieve) standpunt van de AVN, dus:
a. geen onderdoorgang onder het Telderstracé en al helemaal niet het aanleggen van een kanaal daaronder;
b geen restaurants, biertuinen en wat dies meer zij in het gebied;
c. geen bruggen naar het nu al drukbezochte Westbroekpark en al helemaal niet naar het kwetsbare rosarium (wat er is gebeurd met het rosarium aan de Wassenaarseweg laat duidelijk zien, hoe het niet moet; dit schrikbeeld willen wij hier niet);
d. geen brede, verlichte betonnen paden;
e. geen toestanden langs de kwetsbare Scheveningseweg;
f. enz.

Het enige, dat er in het gebied, dat geen ‘park’ is, maar begroeid /bebost duingebied, moet gebeuren, is deskundig en permanent onderhoud, waaraan het jarenlang pijnlijk heeft ontbroken.

Het plan voor het Internationale Park, waarop in de wijde omgeving niemand zit te wachten en waar ook nooit iemand om heeft gevraagd, dient zo snel mogelijk van tafel te worden geveegd. Laten wij het nooit meer hebben over dit soort voor mens, dier en natuur funeste plannen, maar doen, wat de AVN bepleit: het doen van een grondig, wetenschappelijk onderzoek naar de ecologische waarden van het gebied en het beleid daar op afstemmen.

Mr G.W. van Herwaarden

facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *