Buijinck

Mevrouw E.F. Buijinck

Gemeente Den Haag
Dienst Stedelijke Ontwikkeling, Afd. Projectmanagement Den Haag (PmDH)
t.a.v. mevr. M. Dijkstra
Postbus 12655
2500 DP Den Haag
Betreft: Plannen voor het ‘Internationaal Park’ ter vernietiging van de mooie huidige Scheveningse Bosjes, Belvédère, de Waterpartij en het Westbroekpark.

Geachte mevrouw Dijkstra,

Alereerst mijn excuses. Ik woon niet meer in Den Haag zelf, maar ben er wel geboren en getogen en ga heel graag in het bedreigde gebied wandelen en vertoeven.

Ik wil de Scheveningse Bosjes, Belvédère, de Waterpartij en het Westbroekpark graag behouden zoals zij nu zijn! Verbetering van de huidige situatie is altijd goed, daar ben ik niet tegen. Verbetering is niet de totale kaalslag en commercialisering zoals in het plan voor het Internationaal Park wordt weergegeven. Het enige wat altijd nodig is: onderhoud!

Ik vind dat kinderen moeten kunnen genieten van een natuurlijk bos, met in het wild levend kleine zoogdieren, insecten en vogels. Met uw plannen blijft daar niks van over. Speeltuinen, leuk, maar er is meer om van te leren.
Ik vind dat hondenbezitters welkom moeten blijven in het bos, juist ook met loslopende en spelende honden. De sociale verbanden die daarmee worden gelegd mogen niet worden onderschat. Door de gemeenteraad werd in 2008 al besloten dat het Scheveningse Bos losloopgebied is. U kunt niet de duizenden gebruikers met één pennestreek uit het bos verwijderen. Dit is onbehoorlijk bestuur. Onthoud daarbij dat al deze gebruikers belasting betalen voor hun hond. En dat dit bos nog een van de weinige beetje natuurlijk aandoende plekken is waar men nog met een loslopende hond mag ontspannen.

Ruiters moeten gewoon door de Bosjes kunnen blijven rijden. Voor mij als wandelaar geeft dit een extra gevoel van beleving in vrije bossen. Dit kan alleen goed in een natuurlijk gebied zoals dat er nu ligt. Ik wil geen verandering van de huidige Scheveningse Bosjes en omgeving.

Ik ben tegen vercommercialisering van de bosjes en het park. Ik ben tegen de kap van zoiets als 4.000 bomen, dus ook de bomen langs de Scheveningseweg. We hebben die bomen nodig, denk aan de afspraken in Parijs! Het toegangshek van de Oude Scheveningseweg moet niet verplaatst worden: het past niet bij de huidige structuur van de Scheveningseweg. Ik gruwel van weer een uitbreiding van Madurodam; nergens voor nodig. Een 5-km lang pad, waarvoor tot 23m breed ruimte moet worden geschapen net als de grote entrées: zij horen daar niet thuis. Meer horeca, zoals een biertuin, een beek, vijvers op de zandvlakte, dit wil ik allemaal niet; ik krijg hartkloppingen bij de gedachte aan zoveel vernietiging en verpaupering.

De neergelegde schetsen van oppervlakte van de oude en nieuwe situatie zijn volkomen misleidend. De huidige situatie wordt op plattegrond zo negatief mogelijk neergezet en de nieuwe situatie zo gunstig en weids mogelijk. Geen van de metersbrede betonnen lanen zijn bijv. ingetekend en niets van de kaalslag aan de grenzen. De boel wordt jammerlijk verbloemd door uw reclamebureau. En waarom worden een besloten kerkhof en een tennispark bij de groene openbare oppervlakte betrokken ???

Dit gehele gebied is één van de parels van Den Haag. Met dit natuurgebied midden in de stad is Den Haag uniek in de wereld! Dat wil ik graag zo behouden!

Het enige wat ik wel graag zou willen zien en waarvan ik vind dat het een prachtige oplossing zou zijn: ondertunneling van die herrie weg de Teldersweg of ten minste een verdieping van de weg en mooie en veilige wandel, fiets en ruiter verbindingen tussen de bosgebieden over deze weg heen. U moet ook beslist geen onzinnige nieuwe sloten en vijvers gaan graven die zware pompen nodig zullen hebben om ze niet leeg te laten lopen. Water stroomt alleen naar beneden nooit naar boven.

Alstublieft, verbeter de structuur, onderhoud het bos op regelmatige basis, maar laat ons, de bewoners van dit gebied gewoon blijven genieten van RUST en NATUUR en niet van biertent, plonsvijver, nepperige kunstobjecten etc. En, gek hè, maar juist die Internationalen, die “expats”, zijn zo gek op deze bossen/parken vanwege die natuur en ruwe bossigheid en heerlijk met hun doggy vrij in de woods te lopen of zelf een rondje te joggen.

Please, please, please, om het Internationaal af te smeken.
Met vriendelijke groet,

Mw E.F. Buijinck

facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *