Harry

Harry Verwayen

Geachte mevrouw Dijkstra,

Hierbij mijn zienswijze over uw plan voor het ‘Internationaal Park’. In het kort komt het hier op neer: goed idee om enkele verbeteringen aan te brengen, maar het huidige plan is volstrekt ondoordacht en maakt veel meer kapot dan het zal opbrengen.

Als het u erom gaat om de stad aantrekkelijker te maken voor bewoners en in het bijzonder de internationale gemeenschap, is het laatste wat u moet doen het enige stukje betrekkelijk wilde natuur ombouwen tot een pretpark. Om u een idee te geven, in mijn internationale vriendenkring (ik werk voor de Europeana Foundation) is verruit de meest gehoorde klacht dat Nederland een leuk land is, maar dat door de dichte bebouwing de relatie met de natuur ernstig is verstoord. Dit plan gaat dus ten koste van het vestigingsklimaat dat u zegt te willen verbeteren. We zijn allemaal in voor een festivalletje op zijn tijd maar daar is al ampel ruimte voor, daar hoeft niets voor te wijken.

Het samentrekken van de Scheveningse Bosjes, Belvédère, de Waterpartij en het Westbroekpark ben ik voor, mits u kunt garanderen dat het karakter van het bos en de parken behouden blijft en u er geen bomen voor gaat kappen. Maar dit lees ik helaas nergens terug in de plannen. Integendeel. Het plan vertoont mijns inziens een volstrekt gebrek aan esthetische visie en coherentie (witte lantaarnpalen en een kilometers lange bank langs de Scheveningseweg, biertuinen, …etc). Kleine, simpele ingrepen zoals het plaatsen van een aantal stijlvolle houten bankjes , een verbeterde bewegwijzering (in dezelfde stijl) en wat achterstallig onderhoud wegwerken is werkelijk alles wat er nodig is om de parken meer allure te geven.

Er is één investering die de moeite waard is: het wegwerken van de geluidsoverlast in de parken die de Teldersweg veroorzaakt. Dit kan als u de weg laat verzinken en er over de gehele breedte van de waterpartij een groene overgang gerealiseerd wordt. Een dergelijke overgang zou spectaculair kunnen werken en een fantastische verbetering van onze stad betekenen. Als u dat doet draagt u daadwerkelijk bij aan een stad waar iedere expat over kan zeggen: ‘Zo ik iets ben, ben ik een Hagenaar’.

facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *