Scheveningse Bos

Ellen Vervoorn

Aan wie dit onzalige plan bedacht heeft,

Waarom moeten deze 3 bos- en parkdelen op de schop? Als mensen naar een compleet aangeharkt park willen, kunnen ze naar het Zuiderpark. Heel mooi, maar zo ontzettend binnen de lijntjes gekleurd. Maak daar meer reclame voor!

Waarom er zoveel verzet is tegen de aanleg van dit voorgenomen prefab-park? Omdat mensen het beetje ruige natuur dát Den Haag rijk is, weten te waarderen. Het hoeft niet zo gelikt zoals in de presentatie van de gemeente wordt voorgespiegeld. Een bos moet juist niet clean zijn. Een bos is niet hier en daar plukjes “natuur” tussen de biertuin (wie verzínt zo iets??!!), de pluktuin en het brede betonnen wandelpad in.

Bijhouden, opruimen en de natuur rustig haar gang laten gaan, daar is niets mis mee, maar laat alsjeblieft het kermisgehalte en de verasfaltisering achterwege. Mensen kunnen zich echt wel zelf vermaken, zonder al die on-natuurlijke toeters en bellen. Vul de natuur niet in voor haar bezoekers. Het bos zoals het is geeft ruimte in de hoofden van de mensen. Ruimte die gecreëerd wordt door de natuurlijke stilte die dit bos biedt.

Ik hoop dat de gemeenteraad luistert naar al de stemmen van werkelijke liefhebbers van het Scheveningse bos.

facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *