dscn3561

Ommegang voor Bosjes en Bomen

er is natuurlijk goed nieuws: de honingbomen op het Spuiplein blijven misschien staan en er komen bomen op de Grote Marktstraat. dat is dankzij Maurits Burgers die met de wethouder ging praten. fantastisch!

maar ondertussen gaat de kap van de populieren door. ook de prachtige populieren bij de Nieuwe Kerk staan op de kaplijst. misschien kunnen we dat voorkomen. GroenLinks heeft ook al gevraagd om dan toch tenminste deze markante, gezonde en prachtige peppels te sparen.

ook zijn we bezorgd over het inspraaktraject Scheveningse bosjes, Waterpartij en Westbroekpark. het Ambitieplan is dan wel ingetrokken maar de wethouder probeert toch de uitgangspunten van dat plan bespreekbaar te maken en daar zitten toch weer betonnen paden, entreepleinen, bruggen, horeca en andere keet (reuring) bij. we zijn ook heel bezorgd over de plannen Madurodam en we horen zelfs over uitbreidingen Bataaf. de nieuwe Agenda Groen stelt ons niet gerust.

daarom organiseren we een ‘Ommegang voor Bosjes en Bomen’ op de dag dat de Behoudpagina een jaar bestaat. een jaar protest tegen de plannen om Bosjes en Parken te verpatsen en verpesten, tegen de bomenkap en vóór een ander groenbeleid met respect voor oude ontwerpen en het mooie groen in Den Haag.

meld je daarom aan voor de Ommegang op 20 november, leg met ons bloemen bij de peppels Nieuwe Kerk, neem je kinderen mee en vertel ze dat we het voor hun doen, misschien willen ze tekeningen ophangen, maak een beetje muziek of draag een bomengedicht voor.

https://www.facebook.com/events/1840759882807438/ 

facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

2 reacties op “Ommegang voor Bosjes en Bomen

  1. Die bomen bij de Nieuwe Kerk kunnen levensgevaarlijk zijn. Er zitten iedere dag jongeren op die bankjes onder die bomen (ik werk in winkel daar om de hoek) terwijl er takken naar beneden kunnen komen en ook gekomen zijn, ik vind het zo egoïstisch om dan dit te schrijven!!! Heb zelf gezien hoe bij ons aan de hoefkade zo’n enorme tak zomaar naar beneden kwam en op haar na mensen miste, dat is zo gevaarlijk! Respect voor bomen is goed, maar dat mag niet ten koste gaan van mensen vindt ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *