Kennedylaan 13 oktober 2016

Inspreken Commissie Leefomgeving

Vandaag 26 oktober 2016 spraken we in bij de vergadering van de Commissie Leefomgeving:

Dank u, voorzitter.

Ik ben Toi van Gelder, starter van de Facebookpagina Behoud Scheveningse bosjes, Waterpartij en Westbroekpark. Die Facebookpagina is met haar ruim 4000 volgers en berichtbereik van 25.000 de grootste van Nederland in zijn soort. Dat zegt iets over Den Haag, over Hagenaars en vooral over het beleid. Het is trouwens ‘maar’ Facebook dus het protest tegen het groenbeleid is veel groter dan alleen die pagina.

Mensen willen niet dat Bosjes en Parken worden opengebroken voor commercie en goedkope pret, reuring. Bosjes en Parken zijn de parels van de stad en mogen niet verpatst en verpest worden.

Mensen willen niet dat bomen gekapt worden. Dat kappen van bomen moet stoppen. Er wordt veel te veel gekapt, voor tunnels, trams en parkeergarages. Het populierenvervangingsplan rammelt en het veiligheidsargument deugt niet. De peppels Kennedylaan en Johan de Witt zijn gekapt omdat ze radiogolven zouden storen. De mooiste bomenrijen en meest monumentale bomen wil de wethouder kappen. Het hout wordt verkocht als biomassa aan de kolencentrales. Maar dat is niet wat de inwoners van Den Haag willen. Zij willen dat de bomen en dus ook de populieren blijven staan.

Wat op de Veenkade is gebeurd is een schandaal. Het lijkt wel of de wethouder oorlog wil voeren tegen de inwoners. Wij merken dat het omzagen van het kleinste boompje, bijvoorbeeld gisteren op de Veerkade, een storm van verontwaardiging losmaakt. Het raakt mensen echt heel diep!

Ook de Agenda Groen deugt van geen kanten. Hagenaars willen dat niet.

Het inspraaktraject Internationaal Park is alleen maar bedacht om het protest daartegen te versplinteren, wat overigens niet gaat lukken. Het protest groeit.

Er moet ander beleid komen, een beleid dat meer respect heeft voor Bosjes en Parken, voor bomen en vooral voor de inwoners van Den Haag die dit beleid niet willen. Het groen- en bomenbeleid zal nog inzet worden van de gemeenteraadsverkiezingen want het komt mensen heel dichtbij, het raakt ze diep, en beter bezinnen wethouder en partijen zich op dat beleid want zoals het nu gaat wordt, in een poging kosten te beheersen, het cultureel erfgoed en al het groen vernietigd! En dat willen wij NIET!

Laat onze Bosjes en Parken met rust, onderhoud ze goed en laat de bomen staan. Dat wilde ik u graag meegeven voor deze vergadering.

facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *