protest-tegen-de-uitbreiding-van-madurodam-foto-richard-mulder

Inspraak Raad ivm Madurodam!

‘Het mag niet maar we doen het toch’

In de Commissievergadering las ik dat leuke stukje voor ‘met een nee kan ik niks’, over die buurman die zomaar een stuk van je tuin claimt en dan door iedereen geholpen wordt. Dat doet Madurodam ook. Madurodam claimt een stuk peperdure gemeentegrond, kostbaar duinbos ook nog, voor goedkope pret en wordt daarbij door iedereen geholpen. Terwijl het een ongehoorde en schaamteloze brutaliteit is.

Dergelijke brutaliteiten zijn al bijna de norm. De kerngedachte van de nieuwe Omgevingswet is ‘we gaan voortaan kijken naar wat kan en we gaan niet meer vragen of het wel mag’. Maar dat heeft verschrikkelijke, gevaarlijke en vèrstrekkende consequenties! Ik noem dat het bushokjesfenomeen, baldadige jongens die een bushokje in elkaar tremmen gewoon omdat het kan. Het mag niet en dat weet ook iedereen maar ze doen het toch. Gaat u nou ook die jongens een beetje helpen? Wat zij doen, dat mag? Omdat het kan?

Want dat zien we hier Madurodam ook doen. Het stuk kostbare natuur dat Madurodam claimt en kapot wil maken wordt beschermd door een enorme berg regelgeving en wetten. Wat Madurodam wil mag niet. Maar daar zien we dus de kerngedachte van de nieuwe Omgevingswet opduiken: we kijken naar wat kan en we gaan niet meer vragen of het wel mag. En we zien het vóór onze ogen gebeuren: het mag niet, iedereen weet het, maar we doen het toch!

Voorzitter, geachte dames en heren Raadsleden. Het gaat niet alleen om dat kostbare stukje duinbos dat Madurodam wil vernielen, maar het gaat ook over dat hellend vlak, die glijdende schaal, dat toegeven aan brutaliteiten, het sanctioneren van hufterigheid, het overtreden van regels en wetten gewoon omdat het kan!

Als u zwicht voor die brutale claim van Madurodam maakt u zich daar ook schuldig aan. Dan doet u iets wat niet mag. U rijdt dan door rood licht. U overtreedt dan de wet. U bent dan geen haar beter dan die jongens die een bushokje in elkaar tremmen gewoon omdat het kan. Het mag niet en dat weet u ook, donders goed, maar u doet het dan toch!

U kunt niet marchanderen met regels en wetgeving! De wet is voor iedereen gelijk! Als iemand door rood licht rijdt kan je niet zeggen nou ja vooruit het is de burgemeester en dan passen we de regels gewoon een beetje aan. Nee! Geen mitsen en maren! De burgemeester gaat dan ook op de bon! Onverbiddelijk! Anders is het hek van de dam!

Daarom. U kunt niet streng genoeg zijn. U bent het geweten van de stad. U moet het goede voorbeeld geven en ons voorleven hoe het wèl moet. Het is uw taak om paal en perk te stellen. U moet handhaven. Trek een grens! Behoud uw eer! Als er nou 1 instantie is die zich moet houden aan wetten en regels dan bent u het!

Let goed op! Wat Madurodam wil mag niet! Het licht staat op rood! U mag daar niet doorheen!
Doe dat dan ook niet! Stem tegen de claim van Madurodam!

Raadsvergadering 6 juli 2017 Uitbreiding Madurodam
Behoudpagina

facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Eén reactie op “Inspraak Raad ivm Madurodam!

  1. maradurodam mag niet uitgebreid worden,laat de natuur gewoon hoe het is,ze proberen echt heel de natuur te vernietigen,samen met de leefomgeving van de dieren,de mensen denken alleen aan hunzelf,maar zonder de natuur,zijn wij nergens meer,kunnen we met zijn allen niet overleven,dit mogen we niet laten gebeuren,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *